• Logo
  • Môj profil
  • 5 ks
    za 137,71 €
Pro-nožky.cz

Adjustační ponožky® aneb Jak si imigrantka z Československa splnila svůj americký sen

  • Pridané: 12.04.2019   |   11278 čítaní / zobrazení

Spousta z vás již Adjustační ponožky® pravidelně nosí nebo o tom alespoň uvažuje. Kdo z vás ale ví, že za jejich vznikem stojí rodačka z Československa Eva Nemčík-Jelínek, která se svým manželem a dvěma dětmi v roce 1968 po okupaci Československa sovětskými vojsky emigrovala do zahraničí a nakonec se usadila v USA? Adjustační ponožky vznikly ale mnohem později.
 

Jak se Eva dostala do USA

Eva se svou rodinou po roce 1968 nejprve odcestovala do tehdejšího Západního Německa, kde ale rodina vydržela pouze několik měsíců. Následně se přestěhovali do Kanady, kde byla imigrantská politika o něco přívětivější. Ale ani tam nakonec nezakotvili. Nakonec se díky pracovní nabídce pro jejího manžela přestěhovali do Ohia, kde se usadili. Ale zasáhl osud – v roce 1973 její manžel zemřel na následky autohavárie. I přesto houževnatá Eva s dětmi v cizině zůstala.

Zpočátku nevinný nápad

Eva je vystudovaná chemička a 26 let pracovala ve firmě General Electric. Mezitím se vdala za svého druhého manžela Karla Jelínka. Byla také vášnivá tenistka. Když odešla do důchodu, začala se věnovat ještě více sportovním aktivitám. Ty v kombinaci se stářím dávaly zabrat zejména jejím nohám. Nechtěla to nechat zajít tak daleko, aby musela řešit případné deformity nohou. Hledala tedy způsob, jak svým nohám ulevit od bolestí, únavy a otoků.
 
Se skvělým nápadem přišla Evina instruktorka jógy, která jí poradila, aby si nohy protahovala a uvolňovala tak, že si mezi prsty na nohou vloží své prsty na rukou a vydrží třeba minutu, dvě.
 


Jenže Eva si řekla, kdo má dnes čas několik minut denně sedět s propletenými prsty na nohou a rukou, a protože podobné ortopedické pomůcky neexistovaly nebo nebyly „to pravé”, začala hledat jiné řešení. A tak začala experimentovat s ponožkami. Postupně s Karlem vytvořili několik prototypů, které oba zkoušeli, později je testovali i se svými přáteli. A tehdy se zrodily Adjustační ponožky. Výsledky byly až nečekaně příznivé už během několika málo nošení. O tom se můžete přesvědčit i v recenzích našich zákazníků. A jelikož Eva věděla, že bolestmi nohou trpí spousta lidí nejen v jejím okolí, rozhodla se, že by tímto způsobem mohla pomoct i ostatním.


Z domácí pomůcky úspěšné podnikání

Eva tedy potřebovala najít výrobce, který dokáže vyrábět Adjustační ponožky sériovou výrobou. V USA však nikoho takového nenašla. Jak sama uvedla v jednom ze svých rozhovorů: „Najít výrobce v USA bylo téměř nemožné. Nápad s Adjustačními ponožkami se jim líbil, ale nevěřili mu. Dobrý nápad staré dámy ještě neznamená, že to bude fungovat.”
 
Nakonec se jí podařilo najít malého výrobce mimo USA, který řekl, že ponožky vyrobí, ale že minimální počet je 1 000. Chvíli váhali, ale nakonec se Eva s Karlem rozhodli, že do toho půjdou. Jenže zjistili, že si s výrobcem trochu nerozuměli, protože výrobce neměl na mysli 1 000 párů, ale 1 000 tuctů, což je 12 000 párů. A tak si s manželem vzali druhou hypotéku na dům a riskli to.
 
A za neuvěřitelné tři měsíce byly Adjustační ponožky vyprodané. Tak začala úspěšná éra, která stále pokračuje. Eva si svůj nápad nechala ihned patentovat a dnes jsou The Original Foot Alignment Socks® a Adjustační ponožky® ochrannými známkami.

„Člověk může dokázat cokoli, když je vytrvalý a věří, že to, co dělá, je správné.“ Eva Nemčík

Zdroj: The Herold News
Zdroj: The Herold News

Úspěšné tažení do Evropy

Jen pár let po svém vzniku, v roce 2012, se Adjustační ponožky dostávají do České republiky a tím do celé Evropy. Náš tým Pro-nožek se s Evou a Karlem osobně setkal a stal se výhradním dodavatelem pro celou Evropu. Kromě našeho e-shopu je můžete najít také v partnerských prodejnách.
 
Jak už to však bývá, skvělé věci se kopírují, takže bohužel existují i padělky Adjustačních ponožek. Na první pohled mohou vypadat sice velmi podobně, ale oddělovače u napodobenin nesplňují předepsané rozměry a technologický postup, a tím pádem se účinný efekt ponožek rozhodně nedostaví! Proto se vždy přesvědčte, že kupujete jen originální Adjustační ponožky, tj. s vyšitým logem nožiček na nártu.
 

Co je momentálně v plánu

Základní velikosti (S,M,L) už delší dobu nepokrývají aktuální poptávku. Přibývají dotazy na nadměrné velikosti, ponožky se zdravotním lemem a nemalá poptávka je například i po dětských velikostech. Není žádným překvapením, že různými deformitami nohou trpí nejen dospělí, ale už i děti. Dětské ponožky jsou nyní ve fázi přípravy, ale je potřeba je pořádně otestovat, než budou vpuštěny do světa. Věříme, že to bude brzy a že budeme moct brzy nabídnout Adjustační ponožky i pro nožky vašich dětí.
 

A co vy? Už máte své Adjustační ponožky? Vyberte si v našem e-shopu. Váháte nad jejich pořízením? Přečtěte si více o jejich účincích a také recenze našich zákazníků.

  • ha
    Pridané 01. november, 10:42 z 149.255.82.***
    Nevěřila jsem tomuže mi nějaké ponožky můžou pomoci od mých bolestí nohou.Mám syndrom neklidných nohou.Celé noci jsem probděla,bolest mi nedala spát.Vnučka mi ponožky koupila a já jsem šťastná že je mám.Je po bolesti a už zase můžu spát.Děkuji a všem vřele doporučuji

  • IZ
    Ivana ZalubilováReagovať
    Pridané 13. december, 10:13 z 93.99.22.***
    Doporučuji všem bechterevikum,které bolest zad budi ve 4hodiny ráno,jako mě,teď,co v nich spím,se budím až se vyspím....ne bolestí zad

Pridať komentár
 Nejprodávanější
    • Adjustačné ponožky GREEN
    • Adjustační ponožky GREEN
    • Originálne Adjustačné ponožky® slúži ako terapeutická pomôcka pre vbočený palec, kladivkové prsty, krivé a sti...
    • s DPH22,95 €
    • s DPH22,95 €
    • Adjustačné ponožky CHARCOAL
    • Adjustační ponožky CHARCOAL
    • Originálne Adjustačné ponožky® slúži ako terapeutická pomôcka pre vbočený palec, kladivkové prsty, krivé a sti...
    • s DPH22,95 €
    • Adjustačné ponožky PURPLE
    • Adjustační ponožky PURPLE
    • Originálne Adjustačné ponožky® slúži ako terapeutická pomôcka pre vbočený palec, kladivkové prsty, krivé a sti...
    • s DPH22,95 €
    • s DPH22,95 €