• Logo
  • Môj profil
  • 5 ks
    za 137,71 €
Pro-nožky.cz
 Náš tip

RECENZE: Umí Adjustační ponožky opravdu to, co slibují?

  • Pridané: 12.06.2022   |   9768 čítaní / zobrazení

S létem přichází čas, kdy ukazujeme naše nohy více než kdy jindy. Pokud na nohou trávíte celý den, nosíte těsné lodičky a máte špatné držení těla, pravděpodobně jsou vaše nohy již během dne nateklé a bolavé. Do budoucna si pak zaděláváte na problémy jako vbočený palec, kuří oka nebo křeče. Dáše Veverkové z redakce Modio se naskytla příležitost otestovat pomůcku, která jejím nohám slibovala zmírnění a možná i odstranění výše zmíněných obtíží. Podívejte se, jak celé testování probíhalo, jaké jsou Dáši zkušenosti a jak zní konečný verdikt.
 

Obsah recenze:

Objednávka a balení

Adjustační ponožky jsem objednala z e-shopu Pro-nozky.cz, který je výhradním dovozcem Adjustačních ponožek pro Evropu, a to včetně České republiky. Na stránce sice nenajdete žádné možnosti filtrování, ty ale nejsou vůbec potřeba. V nabídce na vás čeká deset typů ponožek, které se od sebe liší barevným provedením.

U každého kousku je možné zobrazit kvalitní fotografie, zjistit informaci o dostupnosti, přečíst detailní popis nebo recenze zákazníků, kteří již nakoupili před vámi.

Já jsem zvolila Adjustační ponožky PINK z jemné bavlny s příměsí polyesteru a elastanu. Ještě v den objednávky mi do schránky dorazil e-mail o expedici. Následující den jsem zásilku přebírala od kurýra. Avizovaná doba dodání (1–2 dny) tak byla s přehledem splněna.

Ponožky přišly zabalené v pevném igelitovém pytlíku. Objednaný kousek byl nepoškozený, odpovídal fotografiím a popisku na webu. V balíčku byl navíc přibalen informační leták, což se hodí například v případě, že máte ponožky jako dárek.


Vzhled a složení Adjustačních ponožek

Jak jsem již zmínila, na výběr máte několik barevných provedení – konkrétně červené, modré, růžové, světle šedé, tmavě šedé, multicolor, bílé, zelené nebo fialové či oranžovo modré. Ponožky mají otevřenou přední část, která obsahuje čtyři oddělovače prstů. Na horní části ponožek si můžete všimnout vyšitých nožiček, které neslouží pouze na okrasu, ale jsou také výbornou vychytávkou. Díky nim vždy víte, která ponožka je pravá a která levá. Nožičky totiž musí směřovat k sobě. Ano, přiznávám, že jsem si je poprvé nasadila opačně. :-)

Složení Adjustačních ponožek mě velmi mile překvapilo. Z 90 % se jedná o bavlnu, která zajišťuje, že jsou ponožky měkké jako obláček. Zbylých 10 % tvoří polyester a elastan. Ty ovlivňují to, jak jsou ponožky pružné a příjemné.



Cena Adjustačních ponožek

Originální Adjustační ponožky jsou k sehnání již od 590 Kč, v akcích občas i s 20% slevou. Vyšší cena je ovlivněna především použitým materiálem a ruční výrobou meziprstních oddělovačů. Celá výroba je navíc přísně kontrolována, aby byla dodržena správná délka i šířka ponožek. Jen tak může být zajištěna maximální funkčnost.

Setkat se samozřejmě můžete i s levnějšími napodobeninami, které ale často nesplňují předepsané rozměry a potřebný technologický postup. Což znamená, že se kýžený efekt vlastně vůbec nemusí dostavit a na vytouženou úlevu budete čekat jen marně.


Jak fungují Adjustační ponožky

Moderní sedavý způsob života spolu s nepadnoucí obuví může způsobit, že se kosti a vazy vychýlí ze své původní polohy. Sám výrobce uvádí, že při pravidelném nošení Adjustačních ponožek dochází k postupnému a velmi jemnému roztažení, oddělení a přerovnání prstů a tím i jejich posílení. Společně s tím je možné pozorovat vyrovnání svalů, vazů a kostí, které podporují chodidlo.

Adjustační ponožky se zaměřují na nápravu následujících potíží:

  • vbočený palec
  • kladívkové prsty
  • křivé a stísněné prsty
  • časté křeče v prstech
  • oteklé a unavené nohy
  • patní ostruhy
  • kuří oka.


Jak vybrat správnou velikost Adjustačních ponožek

Adjustační ponožky je možné zakoupit ve velikostech S (35–38), M (39–42), L (43–46) nebo XL (47–50). Jelikož běžně nosím velikost 38, rozhodla jsem pro tuto variantu i nyní a dokonale se trefila. Adjustační ponožky jsou navíc o něco větší než běžné ponožky, jelikož je zde větší důraz kladen na meziprstní mezery než na stavbu paty.


Jak používat Adjustační ponožky

Při nošení ponožek jsem se přesně řídila pokyny na letáku. Během prvního týdne jsem tedy Adjustační ponožky používala zhruba 20 minut denně, přičemž jsem měla meziprstní oddělovače nasazené v blízkosti špiček prstů. Mé skeptické myšlenky ohledně možného diskomfortu se nenaplnily a já po celou dobu nošení o ponožkách ani nevěděla. Jedinou vadou na kráse tak pro mě byly studené prsty. Což by se samozřejmě dalo vyřešit.

Ve druhém týdnu jsem již mohla meziprstní oddělovače posunout do poloviny prstů a nosit ponožky denně 1–2 hodiny. Jelikož mám sedavé zaměstnání, nebylo nic snazšího, než si ponožky nasadit během pracovní doby. Stejně tak můžete ponožky využívat při sledování televize, čtení knížky nebo jakékoliv jiné relaxaci.

V ponožkách je samozřejmě možné chodit, není to však nic extra příjemného. Navíc tím snížíte účinky ponožek, které nejlépe plní svůj účel, když sedíte nebo ležíte. Tedy v uvolněné poloze.

Ve třetím týdnu je možné meziprstní oddělovače posunout do jejich konečné polohy. V tomto období se ponožky mohou začít nosit i přes noc, díky čemuž dojde k ještě větší úlevě. Já jsem k tomuto kroku dospěla až zhruba po měsíci. Stejně jako při běžném nošení, ani během spánku ponožky nijak nenarušovaly mé pohodlí.



Konečný verdikt

Po více než dvou měsících každodenního nošení Adjustačních ponožek mohu říct, že jsou moje nohy skutečně méně bolavé a oteklé. Dokonce bych řekla, že došlo i ke snížení bolestí zad, kterými jsem často trpěla. Výsledky však není možné očekávat přes noc, je nutné si uvědomit, že jde o běh na dlouhou trať.

Když ovšem přihlédnu k tomu, že ponožky odvedou veškerou práci za vás – jemným roztažením prstů posilují prsty a vyrovnávají svaly, kosti a vazy – díky čemuž je možné se zbavit chronických bolestí nohou, není důvod nad jejich koupí váhat. Při dlouhodobém používání se dokonce můžete vyhnout i drahému používání nehtových rovnátek nebo dokonce operaci. Za vyzkoušení tedy rozhodně stojí.

Bonusem je, že jsou vyrobené z velmi měkkého materiálu, takže o nich prakticky ani nevíte. Díky různým velikostem a barevným variantám si z nabídky vybere opravdu každý. Pokud se zašpiní, můžete je prát stejně jako jakékoliv jiné ponožky v pračce. 

Závěrem bych ráda podotkla, že zdraví našich nohou do velké míry ovlivňuje zdraví celého našeho těla. Adjustační ponožky jsou výbornou rehabilitační pomůckou, samy o sobě však veškeré potíže nevyřeší. Proto je dobré jejich nošení podpořit cvičením, masážemi, výběrem správné obuvi a třeba i chozením naboso.

    Momentálne nie je k dispozícií žiaden komentár

    Pridať komentár
     Nejprodávanější
      • Adjustačné ponožky GREEN
      • Adjustační ponožky GREEN
      • Originálne Adjustačné ponožky® slúži ako terapeutická pomôcka pre vbočený palec, kladivkové prsty, krivé a sti...
      • s DPH22,95 €
      • s DPH22,95 €
      • Adjustačné ponožky CHARCOAL
      • Adjustační ponožky CHARCOAL
      • Originálne Adjustačné ponožky® slúži ako terapeutická pomôcka pre vbočený palec, kladivkové prsty, krivé a sti...
      • s DPH22,95 €
      • Adjustačné ponožky PURPLE
      • Adjustační ponožky PURPLE
      • Originálne Adjustačné ponožky® slúži ako terapeutická pomôcka pre vbočený palec, kladivkové prsty, krivé a sti...
      • s DPH22,95 €
      • s DPH22,95 €