• Logo
  • Môj profil
  • je prázdny
    za 0 €
Pro-nožky.cz
 Náš tip

4 tipy jak zahřát studené nohy

  • Pridané: 14.12.2021   |   2455 čítaní / zobrazení


Přes rok to možná nevnímáte tolik jako s příchodem sychravého podzimního a zimního počasí. Pocit studených nohou je v zimě o to nepříjemnější. Co ho způsobuje, kdy už to může být vážné a jak se pocitu studených nohou zbavit? Máme tu pro vás několik osvědčených tipů. 


Studené nohy nejsou legrace

Pocit studených nohou zažíváte při nedostatečném prokrvení dolních končetin. Může za to hned několik příčin, ale většinou se jedná o jejich kombinaci. Mezi nejčastější příčiny studených nohou patří nedostatek spánku, stres, nedostatek pohybu, špatná životospráva a jídelníček, sedavé zaměstnání či přetěžování nohou. 

Někdy za tím může být něco dalšího. Studené nohy mohou totiž v některých případech signalizovat i vážnější zdravotní komplikace. Patří mezi ně cukrovka, poruchy štítné žlázy nebo například Raynaudova nemoc. Jakmile vám některý z následujících tipů nebude zabírat, raději navštivte svého lékaře, aby vás pro jistotu vyšetřil. 


Tip 1: Dopřejte si dostatek spánku

Někomu stačí pět hodin, jinému alespoň osm. Zkuste najít balanc nejen v délce spánku, ale i v jeho pravidelnosti. Pokud budete chodit spát každý den v jinou dobu, není to moc zdravé. Váš spánek by měl mít nějaký řád. Snažte se tedy chodit spát pravidelně ve stejnou dobu a spát alespoň šest hodin denně. Zároveň byste měli mít vhodné podmínky pro spánek, tedy tiché a klidné místo, pohodlnou matraci a polštář. Abyste se každé ráno nebudili „zlámaní”, ale plni energie. Kvalitní spánek vám pomůže zrelaxovat a nabrat energii na celý den. Také vám díky němu nebudou zábst nohy. 

Tip 2: Snažte se nestresovat

Ono se to řekne lehce, ale každý ví, že stres není lehký soupeř. Krátkodobý stres nemusí nutně znamenat, že je něco špatně, ale dlouhodobý stres má negativní účinky na celý organismus, nezpůsobuje jen studené nohy.  

Na odbourávání stresu pomáhá celá řada věcí a činností. Na vás je vybrat si tu, která se u vás osvědčí. Často pomáhají i zdánlivé maličkosti jako trávit čas s lidmi, které máte rádi, najít si čas pro sebe a dělat činnost, která vás baví. Jiní například zkoušejí meditovat. S odbouráváním stresu souvisí i předchozí tip. Pravidelný a kvalitní spánek je rovněž důležitý při boji se stresem. Dále se snažte na věcech hledat to pozitivní a nenechte se odradit při prvních neúspěších. 


Tip 3: Hýbejte se pravidelně

Nemusíte si hned pořizovat permanentku do nejbližšího fitness centra. Stačí když si dvakrát či třikrát v týdnu vyrazíte na procházku. Nebo pokud máte možnost, choďte do zaměstnání pěšky místo MHD nebo auta. Pravidelným pohybem docílíte prokrvení celého těla, posílení svalů a kondice a celkově se budete cítit mnohem lépe než při nulovém pohybu. Také tím snížíte riziko případné nadváhy.

Tip 4: Prokrvujte své nohy i celé tělo

Tento obecný tip v sobě skrývá hned několik dalších. Jak prokrvit celé tělo? Pokud myslíte, že to souvisí s relaxací a odpočinkem, hádáte správně. Samotný odpočinek je pro vaše tělo velmi důležitý, zvlášť pokud své nohy a celé tělo pravidelně přetěžujete, ať už v práci nebo nějakou sportovní aktivitou. 

Na prokrvení celého těla velmi pomáhá pravidelné otužování. Ne každý si najde cestu ke studené vodě, proto dalším osvědčeným tipem je pravidelné saunování. To má celou řadu pozitivních vlivů na celý organismus. Dále vám může pomoci občasný pobyt ve vířivce. Dopřát si tedy čas od času nějaký ten wellness vám pomůže na první dobrou odbourat stres a celkově posílit organismus.

Pokud byste se chtěli zaměřit pouze na prokrvení nohou, máme další skvělý tip, jak spojit příjemné s užitečným. Stačí každý den na pár minut třeba u televize na gauči navléct na nohy Adjustační ponožky a užívat si chvíle odpočinku. Někteří je zvládnou nosit i celou noc. Přestože Adjustační ponožky obsahují meziprstní oddělovače a prsty máte tak při jejich nošení odhalené, pocitu studených nohou se bát nemusíte. Nohy se vám téměř okamžitě začnou prokrvovat a budete je mít příjemně teplé. Kromě toho vám protáhnou svaly na nohy, takže pocítíte příjemnou úlevu. Navíc fungují skvěle jako prevence před deformitami nohou a dalšími komplikacemi. 

    Momentálne nie je k dispozícií žiaden komentár

    Pridať komentár
     Nejprodávanější
      • Adjustačné ponožky GREEN
      • Adjustační ponožky GREEN
      • Originálne Adjustačné ponožky® slúži ako terapeutická pomôcka pre vbočený palec, kladivkové prsty, krivé a sti...
      • s DPH22,95 €
      • s DPH22,95 €
      • Adjustačné ponožky CHARCOAL
      • Adjustační ponožky CHARCOAL
      • Originálne Adjustačné ponožky® slúži ako terapeutická pomôcka pre vbočený palec, kladivkové prsty, krivé a sti...
      • s DPH22,95 €
      • Adjustačné ponožky PURPLE
      • Adjustační ponožky PURPLE
      • Originálne Adjustačné ponožky® slúži ako terapeutická pomôcka pre vbočený palec, kladivkové prsty, krivé a sti...
      • s DPH22,95 €
      • s DPH22,95 €